Evenimente

Întronizare PS Andrei

DSC 1672 resize

Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a fost ales în data de 5 februarie 2015, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în postul vacant de Episcop al Episcopiei Covasnei și Harghitei. După deschiderea lucrărilor de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a avut loc ședința Sfântului Sinod pentru alegerea noului Episcop al Episcopiei Covasnei și Harghitei. Sfântul Sinod a ales prin vot secret pe Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului în scaunul vacant de Episcop al Episcopiei Covasnei și Harghitei, cu 38 de voturi din 45 de voturi valid exprimate.

Întronizarea noului ierarh titular Episcop al Episcopiei Covasnei și Harghitei a avut loc duminică, 15 februarie 2015, în Catedrala Episcopală din Miercurea-Ciuc. 

Obștea Mănăstirii noastre s-a bucurat de venirea Preasfințitului Andrei în mijlocul nostru, fiindcă am fost foarte apropiați în perioada de construire a Mănăstirii, fiind în acel timp exarhul nostru. De asemenea este cel mai potrivit pentru această zonă, fiindcă s-a născut în apropiere și a fost timp de 19 ani viețuitor și stareț în Mănăstirile din Harghita.

Îi mulțumim Preabunului Dumnezeu pentru că ne-a mângâiat cu venirea Preasfințitului Andrei ca Episcop al Episcopiei Covasnei și Harghitei!

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Telefon: 0744-966.950 (vă rugăm nu sunaţi pentru cazări şi comenzi ateliere)
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (comenzi icoane şi croitorie)
Cazare:              0742-224.590
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca