HRAM

    Sfânta Mănăstire are Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, prăznuit la 15 August. Primul Hram al Sfintei  Mănăstirii a fost cel din 15 august 1999, când s-a săvârşit prima Sfântă Liturghie în locaşul nou ridicat, după trei ani de la aşezarea pietrei de temelie.

    Hramul Sfintei Mănăstiri este un prilej de mângâiere pentru românii greu încercaţi din zonă şi aduce multă bucurie credincioşilor veniţi din judeţele învecinate.
    Al doilea Hram al Sf. Mănăstirii este cel al Paraclisului, închinat Soborului Sf. Ioan Botezătorul prăznuit pe 7 ianuarie. Fiind imediat după sărbătorile de iarnă, este de mai mică amploare, fiind considerat „hramul călugărilor”. Astfel, a doua zi de Bobotează PS Andrei adună tot soborul de călugări şi de maici din Eparhie pentru a-L sărbători pe „cel mai mare om născut din femeie” – simbol al vieţii monahale. Cel mai important Hram a fost cel din 7 ianuarie 2009 când s-a sfinţit şi acest Sf. Paraclis de către IPS Ioan Selejan.
     Al treilea hram al Sf. Mănăstiri este cel al Altarului de Vară închinat Femeilor Mironisițe, care se prăznuiește a doua Duminică după Sfintele Paști. Acest hram a fost sărbătorit prima dată în data de 14 mai 2016 de către PS Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, însoțit de părinții diaconi, stareți de mănăstiri și preoții slujitori din Eparhia Covasnei și Harghitei. 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca