Evenimente

Hramul „Adormirea Maicii Domnului” - 15 August 2021 - Împlinirea a 25 de ani de la întemeierea Sfintei Mănăstiri

Cu ocazia hramului Mănăstirii, „Adormirea Maicii Domnului”, când am sărbătorit și împlinirea a 25 de ani de la punerea pietrei de temelie a Sfintei noastre Mănăstiri, obștea noastră s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Naum, Mitropolit de Ruse - Bulgaria, a Preasfințitului nostru Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei și a Preasfințitului Părinte Galaction, Episcop al Alexandriei și Teleormanului. 


La slujba Privegherii Preasfințiile Sale au slujit înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei trei Ierarhi împreună cu preoții, diaconii și corul maicilor. 
În ziua Marelui Praznic, cei trei Ierarhi au săvârșit mai întâi slujba de sfințire a Altarului de Vară iar apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia, la momentul rânduit, a avut loc și slujba de tundere în monahism a uneia dintre viețuitoarele Mănăstirii noastre - Monahia Nicolaida.

Înaltpreasfințitul Naum și Preasfințitul Galaction au rostit fiecare câte un cuvânt de învățătură rânduit iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei a adresat un cuvânt de folos și de mulțumire clerului prezent, înaltelor autorități locale și centrale și bunilor credincioși prezenți. Răspunsurile la strană au fost date de către maicile Mănăstirii noastre.

 Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să ne bucurăm de acest mare praznic în această Sfântă Mănăstire și le mulțumim Ierarhilor, preoților prezenți dar și credincioșilor care au venit să o cinstească și să se roage Maicii Domnului, Ocrotitoarea Sfintei noastre Mănăstiri.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cRtFriaQyJQ

Hramul Paraclisului „Sf. Ioan Botezătorul” - 7 ianuarie 2021

Mănăstirea noastră și-a sărbătorit astăzi hramul Paraclisului „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” și am avut marea binecuvântare de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de soborul de maici din Mănăstirea noastră. 

Cu toate că am început anul tot în pandemie, Sf. Ioan Botezătorul și-a chemat cinstitorii de Dumnezeu și ne-am bucurat că i-am avut alături. Le mulțumim credincioșilor care au participat, ca de fiecare dată, la Sf. Liturghie și la sărbătoarea închinată Sf. Ioan Botezătorul.
Slavă Ție, Doamne, slavă Ție!

Hramul „Adormirea Maicii Domnului” - 15 August 2020 - Împlinirea a 20 de ani de la Sfințirea Mănăstirii

De prăznuirea hramului Mănăstirii, ”Adormirea Maicii Domnului”, când am sărbătorit și împlinirea a 20 de ani de la Sfințirea Sfintei Mănăstirii de către vrednicul de pomenire Preafericitul Teoctist, obștea noastră s-a bucurat de prezența Preasfințitului Andrei al Covasnei și Harghitei și a Preasfințitului Galaction al Alexandriei și Teleormanului. 
La slujba Privegherii Preasfințiile Sale au slujit înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei doi Ierarhi împreună cu preoții și diaconii, grupul psaltic din Sărmaș și corul maicilor. După slujba Prohodului, Preasfințitul Părinte Galaction a ținut un cuvânt de învățătură pentru credincioșii prezenți, vorbind foarte frumos despre Maica Domnului.
În ziua Praznicului, cei doi Ierarhi au săvârșit Sf. Liturghie, fiind înconjurați de un sobor de preoți și diaconi și de un număr restrâns de credincioși veniți pentru a se ruga Maicii Domnului.

Preasfințitul Părinte Galaction a rostit cuvântul de învățătură rânduit iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei a adresat un cuvânt de folos și de mulțumire clerului prezent, înaltelor autorități locale și centrale și bunilor credincioși prezenți.

Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să ne bucurăm de acest mare praznic în această Sfântă Mănăstire și le mulțumim Preasfințitului Andrei și Preasfințitului Galaction dar și credincioșilor care au fost alături de noi în această perioadă grea.

Hramul Paraclisului „Sf. Ioan Botezătorul” - 7 ianuarie 2020

Mănăstirea noastră și-a sărbătorit astăzi hramul Paraclisului „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” și am avut marea binecuvântare de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părintele nostru Andrei, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În predica rostită, Preasfinția Sa a spus credincioșilor: „Despre Sfântul Ioan Botezătorul găsim argumente în capitolul 3 versetul 1 la Prorocul Maleahi: „Iată eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feței Mele și va veni îndată în Templul Său Domnul pe care îl căutați și îngerul legământului pe care voi îl doriți”. În Vechiul Testament Maleahi îl recomandă ca un binevestitor, Mântuitorul îl recunoaște că acel înger de care a vorbit Maleahi nu este altul decât Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Evanghelist Luca ne oferă știri despre creșterea Sfântului Ioan Botezătorul și ne spune că părinții lui Zaharia și Elisabeta erau drepți înaintea lui Dumnezeu umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului. În Valea Iordanului Sfântul Ioan Botezătorul a avut o misiune cu un ecou deosebit pentru că mulțimea alerga la el, îi asculta cuvântul, îi cereau botezul, unii îi rămâneau ucenici, alții îi cereau sfaturi, iar o parte dintre farisei și cărturari îi monitorizau activitatea. Autoritatea lui era foarte puternică, tuturor le răspundea ca un profet ce era. Pocăința era singura cale care pregătea venirea Domnului. Predica tuturor claselor sociale cu un profund caracter urmărind îndreptarea moravurilor vremii, restabilirea dreptății, a cinstei și moralității. Era necruțător cu fariseii și saducheii, reprezentanții celor doua partide politico-religioase, numindu-i pui de viperă. Botezul Mântuitorului este momentul de apogeu a activității sale în Valea Iordanului”.
Răspunsurile la strană au fost date de soborul de maici din Mănăstirea noastră. 

Ne-am bucurat că i-am avut alături și le mulțumim oficialităților din zonă și credincioșilor care au participat, ca de fiecare dată, la Sf. Liturghie și la sărbătoarea închinată Sf. Ioan Botezătorul.
Slavă Ție, Doamne, slavă Ție!

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca