Evenimente

Tabăra de tineret „Tradiție și noutate” - 1-7 septembrie 2019

În perioada 1-7 septembrie 2019, la Mănăstirea Izvoru Mureșului, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a Preasfințitului Părinte Andrei, a avut loc Tabăra pentru tineret „Tradiție și noutate”, derulată prin Departamentele pentru tineret eparhiale, la nivelul întregii Patriarhii Ortodoxe Române cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cei 23 de tineri care au participat în acest an la tabăra realizată în Mănăstirea noastră au avut vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, provenind din eparhiile Patriarhiei.

Aceștia s-au putut bucura de activități în aer liber, de pelerinaje și drumeții către vetrele monahale marcante din județul Harghita, a izvorului geografic al Mureșului, precum și de cascada termală din Toplița, a lacului de acumulare din Frumoasa, dar și prin închinarea în frumoasele locașuri de cult ale comunităților ortodoxe.
Au participat de asemenea la activități de educație antreprenorială la Complexul Național Sportiv din Izvorul Mureșului, la activități psiho-pedagogice susținute de Psih. Ramona Oproiu, și Prof. Aurelia Suciu din Miercurea Ciuc și Livezi, precum și la un curs de educație teologico-medicală realizat de Medicul Anisia Suciu și Prof. Loredana Bijec din Miercurea Ciuc.
Participarea la Sfintele Slujbe săvârșite în Mănăstirea noastră, a însemnat un bun prilej pentru aceștia de a câștiga încrederea în sine, răspunsurile liturgice fiind oferite chiar de ei înșiși.

Slujbele de zi și de noapte s-au încadrat în tipicul monahal, și au fost însoțite de cuvinte de învățătură rostite de preoții coordonatori ai taberei, fiind atinse teme de interes, precum „Necesitatea asumării faptelor noastre”, „Lucrarea Socială a Bisericii”, „Începuturi și actualitate”, „Tânăr și tinerețe în lucrarea Bisericii și a mediului social”.
În seara de joi, Preacuviosul Părinte Teodosie Colceriu, Egumenul Schitului Dumbrăvioara a susținut conferința „Timpul liturgic-timp al îndumnezeieii noastre. O privire liturgico-spirituală”.
Cursul de pictură gândit de pictorul restaurator al Centrului Eparhial, Nicoleta Drăgan, a oferit tinerilor posibilitatea de a-și picta propria icoană pe sticlă, pe care după săvârșirea slujbei de sfințire, au putut să o ducă la casele lor, spre aducere aminte de Dumnezeu și de frumoasele zile petrecute în vatra monahală care i-a găzduit, Sfânta Mănăstire ocrotită de Maica Domnului de la Izvoarele Mureșului.
Vizionarea unui reportaj Trinitas Tv, din cadrul emisiunii „Comori ale Ortodoxiei” a completat viziunea acestora asupra istoriei și spațiului plurietnic și multiconfesional în care își desfășoară activitatea duhovnicească Eparhia Covasnei și Harghitei. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate și Îl rugăm să îi ocrotească în continuare pe acești tineri cu inimile senine, pe acești „muguri ai credinței” noastre străbune!

 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca