Evenimente

Hramul "Adormirea Maicii Domnului" - 15 august 2016 - 20 de ani de binecuvântare

La împlinirea a 20 de ani de când s-a pus piatra de temelie a Sfintei Mănăstiri, obștea noastră a avut o mare binecuvântare cu ocazia sărbătoririi hramului „Adormirea Maicii Domnului”.

Încă din ajunul sărbătorii au venit pelerini din mai multe zone ale țării și au participat la Sf. Liturghie.

La slujba privegherii ne-am bucurat de prezența Preasfințiilor Sale: Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Gurie al Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Emilian Lovișteanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Rîmnicului, care au slujit înconjurați de un sobor sporit de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei trei Ierarhi împreună cu preoții și diaconii, corul „Anastasios” din Târgu Mureș și corul maicilor.

Preasfinția sa, Preasfințitul Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei, a ținut un cuvânt de învățătură despre viața și încercările Maicii Domnului, sfătuind credincioșii cum să depășească momentele de suferință din viața de zi cu zi, prin milostenie, rugăciune și dragoste.

În cadrul slujbei de Priveghere a fost hirotesit întru arhidiacon, diaconul Adin Țifrea, slujitor la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.

După Prohod, Preasfinția Sa, Preasfințitul Andrei a citit credincioșilor rugăciuni de dezlegare iar după Utrenie s-a slujit Sf. Liturghie, unde s-au împărtășit mulți credincioși.

În ziua praznicului „Adormirii Maicii Domnului” soborul de peste 30 de preoți și diaconi alături de credincioși au întâmpinat pe cei trei Arhierei care au slujit Sf. Liturghie. Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Preasfințitul Emilian Lovișteanu, care a vorbit credincioșilor despre istoria și simbolismul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. Preasfinția sa, Preasfințitul Andrei a ținut la sfârșitul slujbei cuvântul de mulțumire, mulțumind tuturor celor care au participat și îndemnându-i la rugăciune, credință și dragoste.

Răspunsurile la strană au fost date de către corul „Anastasios” din Târgu Mureș și corul credincioșilor de la Întorsura Buzăului.

Ca în fiecare an, ne-am bucurat de participarea oficialităților din zona noastră dar și de românii din diaspora care au participat la „Universitatea de Vară”, organizată la Izvoru Mureșului. Ne-am bucurat și de prezența a peste 2500 de pelerini care au venit precum Apostolii să o serbeze și să se roage Ocrotitoarei noastre - Maica Domnului.

După Sf. Liturghie credincioșii au participat la o agapă creștină.

Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să parcurgem 20 de ani de slujire în această Sfântă Mănăstire și mulțumim pelerinilor și credincioșilor care ne calcă pragul zi de zi și se odihnesc duhovnicește în casa Maicii Domnului. 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca