Evenimente

Hramul Paraclisului, „Soborul Sf. Ioan Botezătorul” - 7 ianuarie 2017

În ajunul hramului, seara, slujba Privegherii s-a ținut în Paraclisul închinat Sf. Ioan Botezătorul, din corpul de chilii, la care a participat alături de obștea Mănăstirii  și părintele exarh Protos. Ghelasie Mureșan. 

Mare binecuvântare a avut obștea Mănăstirii noastre în ziua Hramului „Soborul Sf. Ioan Botezătorul”, când îl sărbătorim pe „cel mai mare om născut din femeie” și l-am avut în mijlocul nostru pe Preasfinția Sa, Preasfințitul Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, înconjurat de un sobor mare de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit în treapta Diaconiei Teologul Mihai Șraer pentru o parohie din județul Covasna și Preacuviosul Ierodiacon Pantelimon Chifu, viețuitor al Sfintei Mănăstiri „Icoana Maicii Domnului Prodromița” Comandău, a fost hirotonit întru Ieromonah.

Preasfințitul Andrei a ținut cuvântul de folos în care a vorbit despre chipul ascultării definit în haina smereniei sufletului rugător al Sfântului Ioan Botezătorul: „Iubiții mei copii sufletești, Sfântul Ioan Botezătorul a fost cel care prin alipirea sufletului său de Cuvântul Adevărului, de Dumnezeu, a predicat tuturor claselor sociale, certând păcatul și provocând pe păcătoși la îndreptare. Într-o lume în care păcatul a ajuns să fie ridicat la rang de cinste, cuvântul său duhovnicesc ataca depărtarea de Dumnezeu și tăia până în rărunchii firii rădăcina necredinței, dorind sporirea în ascultare față de Cel care avea să vină după El: Hristos Iisus Domnul nostru.”

Răspunsurile la strană au fost date de soborul de maici din Mănăstirea noastră.

Ne-am bucurat că i-am avut alături și le mulțumim oficialităților din zonă și credincioșilor care au participat, ca de fiecare dată, la Sf. Liturghie și la sărbătoarea închinată Sf. Ioan Botezătorul.

Slavă Ție, Doamne, slavă Ție!

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca