Evenimente

Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite - Vineri din prima săptămână a Postului Mare

Ne bucurăm din toată inima că în prima Săptămână din Postul Mare, Preasfinţia sa, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, ne întăreşte duhovniceşte prin slujire alături de obştea Mănăstirii noastre. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în prima vineri din Postul Mare, a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, după rânduiala specifică Postului Mare.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus: „Rugăciunea de pocăință în această perioadă când postim este rugăciune de ridicare din păcat. Sfinții Părinți, oameni ai pocăinței, ne învață că fără pocăință nu există mântuire, roada pocăinței este smerenia. Când smerenia este înlocuită, cu justificarea răului, împinge pe om la iresponsabilitate. În societatea secularizată a slăbit foarte mult conștiința păcatului. Pocăința fără cerere de iertare nu este făcătoare de viață, ea sfârșește în deznădejde. În rugăciune, omul cuvântător se unește cu Dumnezeu Cuvântul. Cei care se roagă au fața luminoasă pentru că au adunat lumină în suflet. Rugăciunea este ajutor dumnezeiesc, izvor de pace și de liniște, izvor de sănătate, izvor de iubire și de mântuire. Prin post și prin rugăciune dobândim prezența lucrătoare a harului lui Dumnezeu în Sfânta Euharistie. În această perioadă Sfântul Grigorie Dialogul ne adună în jurul Altarului Dumnezeiesc și Sfânt.”

Mulţumim Preabunului Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru binecuvântările pe care ni le dăruieşte şi-L rugăm să ne ajute în urcuşul pe Scara Mântuirii şi să ajungem la Sfânta Înviere întăriţi duhovniceşte.

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca