Evenimente

Hramul "Adormirea Maicii Domnului" - 15 august 2017

Şi anul acesta, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, obștea noastră a avut o mare binecuvântare cu ocazia sărbătoririi hramului „Adormirea Maicii Domnului”.

Încă din ajunul sărbătorii au venit pelerini din mai multe zone ale țării și au participat la slujbele rânduite, foarte mulţi spovedindu-se şi împărtăşindu-se în timpul Sfintei Liturghii săvârşite în noapte Hramului.

La slujba privegherii ne-am bucurat de prezența Preasfințiilor Sale: Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Ignatie Mureşeanul, Episcop Vicar al Spaniei şi Portugaliei, care au slujit înconjurați de un sobor sporit de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei doi Ierarhi împreună cu preoții și diaconii, corul „Anastasios” din Târgu Mureș și corul maicilor.

În cadrul Sfintei Liturghii din însăşi ziua Praznicului a fost hirotonit întru treapta diaconiei teologul Trofin Dumitru, pe seama Paraclisului Episcopal din localitatea Sfântu Gheorghe.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Ignatie Mureşanul a vorbit foarte frumos despre Maica Domnului şi în mod deosebit despre smerenia ei atât în timpul cât a vieţuit asemenea nouă pe pământ dar şi în momentul adormirii ei, a trecerii către Veşnicie. Viaţa Maicii Domnului trebuie astfel să ne fie nouă, tuturor pildă de vieţuire creştină întru deplină smerenie.

Preasfinţitul Andrei a adresat apoi un stăruitor îndemn la rugăciune, fapte bune şi urmare a vieţii plină de sfinţenie a Maicii Domnului nostru Iisus Hristos. La sfârşit Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrarea academică ce se desfăşoară pe parcursul acestor zile în cadrul "Universităţii de Vară dela Izvoru Mureşului", a mulţumit organizatorilor şi participanţilor pentru implicare şi a transmis gânduri de preţuire oficialităţilor locale şi centrale prezente. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic "Anastasios", din Târgu Mureş.

După slujbă credincioşii s-au bucurat de o agapă creştină.

Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să ne mai bucurăm încă o dată de acest mare Hram şi praznic în această Sfântă Mănăstire și mulțumim pelerinilor și credincioșilor care ne calcă pragul zi de zi și se odihnesc duhovnicește în casa Maicii Domnului.

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca