Evenimente

Tabăra Catehetic-Educativă "Sfinţii, Ocrotitorii noştri" - 2-4 februarie 2018

În perioada 2 - 4 februarie 2018, obştea Sfintei noastre Mănăstiri a fost gazda desfăşurării Taberei Catehetic-Educative cu tema "Sfinţii, Ocrotitorii noştri".

La acest eveniment au participat 50 de tineri din Eparhia Covasnei şi Harghitei care s-au bucurat de o alternativă catehetică de petrecere a timpului liber într-un mediu natural şi de ocazia de a deprinde abilităţi de socializare, mediere şi valorificare a tradiţiilor şi obiceiurilor identitare.

Tinerii au avut parte de activităţi atât de interior cât şi de exterior, fiiind coordonaţi de Prof. Suciu Aurelia, Prof. Bijec Loredana, Prof. Budeanu Simona, cadre didactice la diverse unităţi de învăţămând de pe raza judeţului Harghita dar şi de PC Pr. Gheorghe Păncescu, Protopop de Miercurea-Ciuc, PC Pr. Inspector Eparhial Mureşan Ovidiu, PC Pr. Inspector pentru cateheză şi activităţi cu tineretul Panciu Laurenţiu, PC Pr. Cons. Social Cristinoiu Cristian şi PC Pr. Cons. Eparhial Suciu Pavel. Pe parcursul şederii lor în Sfânta noastră Mănăstire copiii au vizitat Atelierele unde lucrează maicile, au discutat cu Maica Stareţă şi cu Părintele Duhovnic şi întotdeauna au ajutat la strângerea mesei, dând dovadă nu doar de buni creştini dar şi de mici gospodari. 

În plus, tinerii au participat şi la Sfintele Slujbe din Mănăstire, spovedindu-se şi împărtăşindu-se, iar la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie au dat răspunsurile la strană, alături de maici.

Serile au fost petrecute în ambianţa vizionării unor filme cu caracter religios, cum ar fi "Viaţa şi canonizarea Sf. Cuv. Paisie- Zugravul Pârvu Mutu" şi "Viaţa Sf. Ioan Maximovici".

La sfârşit tinerii s-au bucurat şi de premiere, lucru care a sporit bucuria şi entuziasmul lor. 

Întregul eveniment s-a desfăşurat sub purtarea de grijă a Preasfinţitului Andrei care a transmis tinerilor binecuvântare, pace şi preţuire, încurajare spre a spori credinţa iar părinţilor mulţumire pentru dragostea şi încrederea cu care şi-au lăsat copiii să participe la această tabără. Mănăstirea noastră s-a bucurat foarte mult că a avut cinstea de a le oferi tinerilor noştri creştini această ocazie de a pătrunde într-o lume diferită de cea cotidiană, zbuciumată şi de cele mai multe ori departe de Dumnezeu. Sperăm să le fi fost de folos şi să nu uite clipele minunate pe care le-au petrecut aici, după cum ei înşişi mărturisesc:

"Am o părere extraordinară despre acestă tabără. Mi-am făcut prieteni noi şi am trăit cu ei nişte experienţe de neuitat. A fost cea mai frumoasă tabără din lume."

 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca