Evenimente

Hramul Paraclisului "Soborul Sf. Ioan Botezătorul" - 7 ianuarie 2018

Începului noului an pe care ni l-a dăruit Bunul Dumnezeu şi de data aceasta stă sub binecuvântarea Sfântului Ioan Botezătorul, de al cărui mare praznic ne-am bucurat împreună cu Ierarhul nostru, cu preoţii şi credincioşii veniţi în număr foarte mare.

Astfel am cinstit pe Marele Înaintemergător cu ocazia Hramului Paraclisului nostru şi în data de 7 ianuarie, ca în fiecare an, am avut parte de o foarte frumoasă şi emoţionantă slujbă Arhierească, săvârşită de Preasfinţitul Andrei, Episcop al Covasnei şi Harghitei.

La Sfânta Liturghie, alături de preoţii Eparhiei noastre, ne-am bucurat să îl avem în mjlocul nostru şi pe Părintele Profesor Universitar Dr. Nicolae Chifăr, Decanul Universităţii de Teologie Ortodoxă "Andrei Şaguna". Acesta a ţinut un elevat cuvânt de învăţătură despre semnificaţia praznicului Bobotezei şi importanţa Sfântului Ioan Botezătorul.

În cadrul Dumnezeieştii Liturghii diaconul Gheorghe Marius Bobric a fost hirotonit preot pe seama Parohiei "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" din satul Platoneşti, Comuna Sărmaş, jud. Harghita.

Răspunsurile la strană au fost date de maicile Sfintei noastre Mănăstiri. Mulţumim Sfântului Ioan Botezătorul pentru purtarea lui de grijă faţă de noi şi de dragostea pe care o arată călugărilor, el însuşi prototipul călugărului. 

 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca