Evenimente

Hramul „Adormirea Maicii Domnului” - 15 August 2020 - Împlinirea a 20 de ani de la Sfințirea Mănăstirii

De prăznuirea hramului Mănăstirii, ”Adormirea Maicii Domnului”, când am sărbătorit și împlinirea a 20 de ani de la Sfințirea Sfintei Mănăstirii de către vrednicul de pomenire Preafericitul Teoctist, obștea noastră s-a bucurat de prezența Preasfințitului Andrei al Covasnei și Harghitei și a Preasfințitului Galaction al Alexandriei și Teleormanului. 
La slujba Privegherii Preasfințiile Sale au slujit înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei doi Ierarhi împreună cu preoții și diaconii, grupul psaltic din Sărmaș și corul maicilor. După slujba Prohodului, Preasfințitul Părinte Galaction a ținut un cuvânt de învățătură pentru credincioșii prezenți, vorbind foarte frumos despre Maica Domnului.
În ziua Praznicului, cei doi Ierarhi au săvârșit Sf. Liturghie, fiind înconjurați de un sobor de preoți și diaconi și de un număr restrâns de credincioși veniți pentru a se ruga Maicii Domnului.

Preasfințitul Părinte Galaction a rostit cuvântul de învățătură rânduit iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei a adresat un cuvânt de folos și de mulțumire clerului prezent, înaltelor autorități locale și centrale și bunilor credincioși prezenți.

Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să ne bucurăm de acest mare praznic în această Sfântă Mănăstire și le mulțumim Preasfințitului Andrei și Preasfințitului Galaction dar și credincioșilor care au fost alături de noi în această perioadă grea.

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca