Evenimente

Hramul „Adormirea Maicii Domnului” - 15 August 2021 - Împlinirea a 25 de ani de la întemeierea Sfintei Mănăstiri

Cu ocazia hramului Mănăstirii, „Adormirea Maicii Domnului”, când am sărbătorit și împlinirea a 25 de ani de la punerea pietrei de temelie a Sfintei noastre Mănăstiri, obștea noastră s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Naum, Mitropolit de Ruse - Bulgaria, a Preasfințitului nostru Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei și a Preasfințitului Părinte Galaction, Episcop al Alexandriei și Teleormanului. 


La slujba Privegherii Preasfințiile Sale au slujit înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Prohodul Maicii Domnului a fost cântat succesiv de către cei trei Ierarhi împreună cu preoții, diaconii și corul maicilor. 
În ziua Marelui Praznic, cei trei Ierarhi au săvârșit mai întâi slujba de sfințire a Altarului de Vară iar apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia, la momentul rânduit, a avut loc și slujba de tundere în monahism a uneia dintre viețuitoarele Mănăstirii noastre - Monahia Nicolaida.

Înaltpreasfințitul Naum și Preasfințitul Galaction au rostit fiecare câte un cuvânt de învățătură rânduit iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei a adresat un cuvânt de folos și de mulțumire clerului prezent, înaltelor autorități locale și centrale și bunilor credincioși prezenți. Răspunsurile la strană au fost date de către maicile Mănăstirii noastre.

 Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a învrednicit să ne bucurăm de acest mare praznic în această Sfântă Mănăstire și le mulțumim Ierarhilor, preoților prezenți dar și credincioșilor care au venit să o cinstească și să se roage Maicii Domnului, Ocrotitoarea Sfintei noastre Mănăstiri.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cRtFriaQyJQ

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Nr. de telefon: 0744 - 966.950 - nu sunați pentru cazare
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (sunați numai pentru cazare și comenzi icoane, croitorie și broderie)
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca